Ρινοπλαστική

Ρινοπλαστική

Η ρινοπλαστική είναι ίσως η πιο διαδεδομένη πλαστική επέμβαση. Με την πλαστική της μύτης αλλάζει το σχήμα και το μέγεθος της μύτης με αναμόρφωση των ρινικών οστών και χόνδρων. Στόχος της ρινοπλαστικής είναι να παράγει μια ισορροπημένη μύτη που ταιριάζει αρμονικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Η ρινοπλαστική: Μία επέμβαση αισθητική και λειτουργική ταυτόχρονα. Με την έννοια αυτή, εκτός από την αισθητική αποκατάσταση του σχήματος της μύτης, μπορούν να διορθωθούν διαταραχές της αναπνοής που προκαλούνται από δομικές ανωμαλίες στη μύτη, όπως το στραβό διάφραγμα. Το στραβό ρινικό διάφραγμα δημιουργεί προβλήματα στην αναπνοή και πολλές φορές ευθύνεται για την άπνοια κατά τη διάρκεια του ύπνου και το ροχαλητό.

Η ρινοπλαστική μπορεί να διορθώσει τις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Το μέγεθος της μύτης
  • Το μέγεθος των ρουθουνιών
  • Το σχήμα του ακρορρινίου
  • Τη γαμψή μύτη
  • Τη σκολίωση του ρινικού διαφράγματος
  • Τις υπερτροφικές κόγχες

Κάποια από αυτά τα προβλήματα μπορεί να προέρχονται από τραυματισμούς ή απλά να είναι εκ γενετής.

Πώς γίνεται η ρινοπλαστική;

Οι τεχνικές της ρινοπλαστικής είναι κυρίως δύο ειδών: η ανοιχτή και η κλειστή ρινοπλαστική. Στην κλειστή επέμβαση οι τομές είναι αποκλειστικά μέσα στα ρουθούνια και από εκεί γίνεται η διαμόρφωση του σκελετού της μύτης. Στην ανοιχτή επέμβαση, που εφαρμόζεται σε πιο δύσκολες περιπτώσεις, η τομή επεκτείνεται στη στυλίδα (το σημείο ανάμεσα από τα ρουθούνια). Η πλαστική στη μύτη και στις δύο περιπτώσεις γίνεται με γενική νάρκωση, διαρκεί μόνο 2 ώρες και απαιτείται νοσηλεία το πολύ μίας ημέρας. Τοποθετείται ένας μικρός πλαστικός νάρθηκας στην ράχη της μύτης, ο οποίος αφαιρείται μετά από 1 εβδομάδα. Ο πλαστικός χειρουργός Πέτρος Σαράκης συστήνει στους ασθενείς να χρησιμοποιούν το νάρθηκα μόνο τη νύχτα για λίγες μέρες μετά από την αφαίρεσή του. Η ρινοπλαστική από τα έμπειρα χέρια του Πέτρου Σαράκη θα οδηγήσει σε μια καταπληκτική βελτίωση στη συνολική εμφάνιση του προσώπου σας. Οι γνώσεις και η προσωπική εμπειρία του πλαστικού χειρουργού Πέτρου Σαράκη μετά την εκτέλεση εκατοντάδων ρινικών επεμβάσεων εγγυώνται ένα όμορφο και φυσικό αποτέλεσμα που θα διαρκέσει όλη τη ζωή σας!

Μην διστάσετε να έρθετε σε επαφή μας για να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θεραπείες και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό για να λύσουμε κάθε απορία σας.

    

Ακολουθήστε μας online!

Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εγγραφείτε στη λίστα VIP

Σαράκης Πέτρος - Πλαστικός Χειρούργος

Email:
Τηλέφωνο: +30 210 7799210
Fax: +30 210 7799217