Αποκατάσταση Μαστεκτομής

Αποκατάσταση Μαστεκτομής

Ο καρκίνος του μαστού είναι πλήρως ιάσιμος σήμερα, αλλά η θεραπεία απαιτεί την αφαίρεση μικρότερου ή μεγαλύτερου τμήματος του στήθους. Οι γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή μπορούν με την πλαστική χειρουργική να αποκτήσουν ξανά όμορφο και φυσικό στην εμφάνιση στήθος. Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιούν είτε ιστούς από το σώμα της γυναίκας, είτε ενθέματα σιλικόνης.
Η επιλογή της τεχνικής γίνεται από κοινού από το γιατρό και την ασθενή, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της προηγούμενης επέμβασης και την ανατομία του σώματος.

Η αποκατάσταση του μαστού γίνεται σε περισσότερα από ένα στάδια, τα οποία συνολικά σε διάρκεια φτάνουν μέχρι τους έξι μήνες.

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για την αποκατάσταση;

Μπορούμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία για την αποκατάσταση όταν βεβαιωθούμε ότι έχει ολοκληρωθεί η θεραπεία του καρκίνου. Αυτό συνήθως γίνεται 6 ως 12 μήνες μετά το τέλος των χημειοθεραπειών ή ακτινοβολιών.

Ποια είναι η διαδικασία;

Υπάρχουν δύο κύριες τεχνικές αναδημιουργίας μαστών:

1. Διάταση δέρματος
Ο γιατρός τοποθετεί ένα διατατήρα ιστών κάτω από το στήθος μετά τη μαστεκτομή. Μέσα στο διατατήρα εγχέεται αποστειρωμένο νερό για κάποιες εβδομάδες, μέχρι να τεντώσει το δέρμα. Μόλις το δέρμα τεντώσει αρκετά, ο διατατήρας αντικαθιστάται με ένα μόνιμο ένθεμα σιλικόνης. Η θηλή και η άλως (το σκουρότερο δέρμα γύρω από αυτήν), αναδημιουργούνται σε μελλοντική επέμβαση.

2. Αυτομεταμόσχευση μυός και δέρματος.
Ένα τμήμα που αποτελείται από μυ, δέρμα και λίπος, λαμβάνεται από την πλάτη ή την κοιλιακή χώρα και τοποθετείται στο στήθος. Αυτό μπορεί να γίνει με ή χωρίς ένθεμα σιλικόνης.

Τι συμβαίνει μετά την επέμβαση;

Απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο για 1 ως 3 μέρες, ανάλογα με την τεχνική που θα επιλεγεί. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώνεται σε διάστημα από λίγες εβδομάδες έως δύο μήνες.

Μην διστάσετε να έρθετε σε επαφή μας για να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θεραπείες και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό για να λύσουμε κάθε απορία σας.

    

Ακολουθήστε μας online!

Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εγγραφείτε στη λίστα VIP

Σαράκης Πέτρος - Πλαστικός Χειρούργος

Email:
Τηλέφωνο: +30 210 7799210
Fax: +30 210 7799217