Γυναικομαστία

Γυναικομαστία

Εκτιμάται ότι το 50% των ανδρών, ιδιαίτερα μετά την ηλικία των 50, θα βιώσουν μια αφθονία ιστού στην περιοχή του μαστού, που αναφέρεται ως γυναικομαστία. Πρόκειται για μια κατάσταση που μπορεί να προκληθεί είτε από γενετικούς παράγοντες, είτε από αυξημένο σωματικό βάρος ή παχυσαρκία, ακόμα και εξ αιτίας της χρήσης αναβολικών στεροειδών αλλά και υπερβολικής χρήσης αλκοόλ.

Υποψήφιοι για αποκατάσταση της γυναικομαστίας.

Σχεδόν το 100% των ανδρών με γυναικομαστία κρίνεται κατάλληλο για επέμβαση μείωσης στήθους. Συνήθως η γυναικομαστία δεν βελτιώνεται με εναλλακτικές θεραπείες. Οι άνδρες που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα εμφανίζουν τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα σε ένα ή και στα δύο στήθη:

  • περίσσεια του τοπικού πάχους
  • περίσσεια ανάπτυξη του αδενικού ιστού
  • ένας συνδυασμός και των δύο, περίσσεια λίπους και αδενικό ιστό

Πριν την επέμβαση

Στην πρώτη σας συνάντηση με τον ιατρό Πέτρο Σαράκη, θα συζητήσετε σε βάθος τις επιθυμίες και τις προσδοκίες σας για την διόρθωση της γυναικομαστίας. Μετά από ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό και τις απαραίτητες εξετάσεις, ο ιατρός θα σας παρουσιάσει τις χειρουργικές επιλογές, και θα σας προτείνει τη λύση που είναι η καταλληλότερη για το το σωματότυπό σας. Θα λάβετε συγκεκριμένες οδηγίες για την προετοιμασία της χειρουργικής επέμβασης, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής και τις απαιτήσεις της φαρμακευτικής αγωγής. Επίσης, θα σας εξηγήσει με σαφήνεια τι χρειάζεται μετά την επέμβαση έτσι ώστε να αναρρώσετε γρήγορα.

Διαδικασία

Υπάρχουν διάφορες χειρουργικές τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άνδρες που θέλουν μείωση του μαστού τους. Εάν ο πλαστικός χειρουργός διαπιστώσει ότι ο υπερβολικός λιπώδης ιστός είναι ο κύριος λόγος για το διευρυμένο στήθος σας, θα χρησιμοποιήσει τις τεχνικές της λιποαναρρόφησης μέσω μικροσκοπικών τομών για να αφαιρέσει το υπερβολικό λίπος. Εάν η αιτία της γυναικομαστίας είναι το πλεόνασμα του αδενικού ιστού στο μαστό, εκτός από την λιποαναρρόφηση, πραγματοποιείται μια μικρή τομή ακριβώς κάτω από τη θηλαία άλω (το σκούρο δέρμα της θηλής) για να μειώθεί η υπέρβαση του μαστικού αδένα.
Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει σημαντικό πλεονάζον δέρμα, συνιστάται μια τομή που εξελίσσεται γύρω από τη θηλαία άλω για να μειωθεί η περίσσεια του δέρματος. Η επέμβαση για τη διόρθωση της γυναικομαστία διαρκεί περίπου δύο ώρες.

Ανάρρωση

Μετά από την χειρουργική επέμβαση, συνιστούμε στους ασθενείς να φορούν ένα ελαστικό ένδυμα πίεσης όλο το 24ωρο για δύο εβδομάδες, ενώ για λίγες εβδομάδες αργότερα μόνο τη νύχτα. Η επιστροφή στην εργασία είναι εφικτή ακόμα και στις 2 ημέρες μετά την επέμβαση. Οι μικρής έντασης δραστηριότητες μπορούν να ξεκινήσουν περίπου 1 εβδομάδα μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Μπορείτε να μας εμπιστευτείτε ότι θα έχετε άνεση, ασφάλεια και ικανοποίηση όλων των προσδοκιών σας καθ όλη τη διαδικασία της επέμβασης.

Μην διστάσετε να έρθετε σε επαφή μας για να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θεραπείες και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό για να λύσουμε κάθε απορία σας.

    

Ακολουθήστε μας online!

Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εγγραφείτε στη λίστα VIP

Σαράκης Πέτρος - Πλαστικός Χειρούργος

Email:
Τηλέφωνο: +30 210 7799210
Fax: +30 210 7799217