Μειωτική Στήθους

Μειωτική Στήθους

Η μεγαλομαστία, δηλαδή το δυσανάλογα μεγάλο και βαρύ στήθος, προκαλεί προβλήματα όπως:

  • Πόνους στην πλάτη και στον αυχένα
  • Ερεθισμούς στο δέρμα
  • Τραυματισμούς στους ώμους από τις τιράντες των στηθόδεσμων
  • Δυσκολίες στην αναπνοή
  • Σκελετικές παραμορφώσεις, όπως κύφωση
  • Αμηχανία ή ντροπή
  • Περιορισμό στις ενδυματολογικές επιλογές

Η συγκεκριμένη επέμβαση έχει σκοπό να μειώσει το μέγεθος και το βάρος του στήθους. Μπορεί να καταστήσει τα στήθη πιο στητά και να μειώσει το μέγεθος της άλω (του σκουρότερου δέρματος γύρω από τις θηλές). Εκτελείται πρωτίστως για να προσφέρει ανακούφιση από τις ενοχλήσεις ή τον πόνο, καθώς επίσης παρέχει αισθητική βελτίωση, ρυθμίζοντας την ισορροπία ανάμεσα στην αναλογία του στήθους και του υπόλοιπου του σώματος.

Ποιά είναι η διαδικασία;

Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική αναισθησία. Η τομή γίνεται γύρω από την άλω και στην υπομαστική γραμμή. Οι δύο τομές ενώνονται μεταξύ τους σχηματίζοντας ένα ανάστροφο Τ. Αφαιρείται η περίσσεια λίπους και ιστού του μαστού και αναδιαμορφώνεται το στήθος με τη θηλή στο φυσιολογικό ύψος. Απαιτείται μία μέρα νοσηλείας στην κλινική.

Τι να περιμένω μετά την επέμβαση;

Τις πρώτες 1-2 μέρες υπάρχει ένα αίσθημα πόνου, το οποίο ρυθμίζεται με τα κατάλληλα παυσίπονα που χορηγεί ο γιατρός. Σε περίπου μία εβδομάδα τα συμπτώματα αυτά εξαφανίζονται. Εκτός από την επίδεση με γάζες χρησιμοποιείται και ειδικός ανατομικός στηθόδεσμος.
Μετά από 2-3 ημέρες χρησιμοποιείται μόνο ο ειδικός στηθόδεσμος υποστήριξης για περίπου ένα μήνα. Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα και εσωτερικά. Σε περίπτωση που τοποθετηθούν κάποια εξωτερικά ράμματα αφαιρούνται σε μία εβδομάδα.

Η επιστροφή στην εργασία γίνεται μετά από περίπου μία εβδομάδα, ίσως και νωρίτερα, αναλόγως το είδος της εργασίας. Ωστόσο, θα πρέπει να περιοριστεί η σωματική δραστηριότητα και να αποφευχθούν τα βάρη για 3-4 εβδομάδες.

Μην διστάσετε να έρθετε σε επαφή μας για να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θεραπείες και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό για να λύσουμε κάθε απορία σας.

    

Ακολουθήστε μας online!

Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εγγραφείτε στη λίστα VIP

Σαράκης Πέτρος - Πλαστικός Χειρούργος

Email:
Τηλέφωνο: +30 210 7799210
Fax: +30 210 7799217