Λιποαναρρόφηση

Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση, γνωστή και ως λιποπλαστική, λεπταίνει και αναμορφώνει συγκεκριμένες περιοχές του σώματος με την απομάκρυνση της περίσσειας λίπους. Είναι μία χειρουργική επέμβαση με εύκολη αποκατάσταση και άριστα αποτελέσματα. Η λιποαναρρόφηση με χειρουργική επέμβαση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση λίπους σε πολλά μέρη του σώματος, όπως:

  • Στην κοιλιά και τη μέση
  • Στους μηρούς, τους γοφούς και τους γλουτούς
  • Στα χέρια, το λαιμό και την πλάτη
  • Εσωτερικά στο γόνατο
  • Στο στήθος (Γυναικομαστία)
  • Μάγουλα και το πηγούνι
  • Στις γάμπες και τους αστράγαλους

Σε ποιές περιπτώσεις προτείνεται η λιποαναρρόφηση;

Ο κύριος σκοπός της λιποαναρρόφησης είναι να αναμορφώσει μία ή περισσότερες περιοχές του σώματoς. Η λιποαναρρόφηση χρησιμοποιείται σε περιοχές που το «πρόβλημα» της περίσσειας λίπους δεν αντιμετωπίζεται με δίαιτα, ή άσκηση. Οι περιοχές αυτές είναι συνήθως η εξωτερική πλευρά των μηρών και των γοφών για τις γυναίκες και η μέση και η πλάτη στους άνδρες και η κοιλιά και για τα δύο φύλα.
Η λιποαναρρόφηση μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ορισμένων παθήσεων, όπως οι εξής:

  • Καλοήθεις όγκοι του λιπώδους ιστού (λιπώματα)
  • Υπερβολικά μεγάλο ανδρικό στήθος (γυναικομαστία)
  • Προβλήματα με την ποιότητα του λίπους στο σώμα (λιποδυστροφία και κυτταρίτιδα)

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη λιποαναρρόφηση:

Η λιποαναρρόφηση προσφέρει άμεση, μόνιμη και ανώδυνη απώλεια πόντων. Το λίπος που μπορεί να αφαιρεθεί με ασφάλεια είναι περίπου το 5% του σωματικού βάρους, δηλαδή ένας άνθρωπος 80 κιλών μπορεί να χάσει σε δύο ώρες τέσσερα λίτρα καθαρού λίπους από τον οργανισμό του. Πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν σε εξαντλητικές δίαιτες και γυμναστική για να χάσουν λίπος, διαπιστώνουν όμως πως σε κάποιες περιοχές του σώματος το λίπος δεν φεύγει. Αυτό οφείλεται κυρίως στην κληρονομικότητα και στα γονίδιά μας που διατηρούν λιποαποθήκες σε συγκεκριμένα σημεία. Την λύση σε αυτό το πρόβλημα δίνει με θεαματικό και μόνιμο αποτελέσμα η Πλαστική Χειρουργική. Ταυτόχρονα το λίπος που αφαιρείται μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αυτόλογο μόσχευμα σε άλλες περιοχές του προσώπου και του κορμού που επιθυμούμε να τονίσουμε, πχ στις παρειές ή στους γλουτούς για να δώσουμε το αποτέλεσμα του brazilian lift.

Διαδικασία λιποαναρρόφησης και αποκατάσταση μετά την επέμβαση:

Η λιποαναρρόφηση για μία ή δύο περιοχές γίνεται με τοπική αναισθησία. Χρησιμοποιείται πάντα η υγρή τεχνική. Οι επιλεγμένες περιοχές εμποτίζονται με αναισθητικό και έτσι επιτρέπεται η ανώδυνη και λεπτομερής αφαίρεση του λίπους και μάλιστα χωρίς αιμορραγία.
Οι μικρές κάνουλες της λιποαναρρόφησης (μικροί κοίλοι σωλήνες) τοποθετούνται μέσω της μικροσκοπικής τομής. Αν επιθυμούμε να δημιουργήσουμε κάποιες νέες καμπύλες εφαρμόζουμε την τεχνική της λιπογλυπτικής, μεταφέροντας τμήμα του λίπους που αφαιρέθηκε σε άλλες περιοχές, όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Μετά από την επέμβαση επιβάλλεται κορσές συμπίεσης για δύο εβδομάδες. Η επιστροφή στην εργασία γίνεται σε 2-3 ημέρες, και στις συνήθεις καθημερινές δραστηριότητες (όπως άσκηση) σε περίπου τρεις εβδομάδες.

VASER λιποαναρρόφηση

Ο Πέτρος Σαράκης είναι από τους λίγους στην Ελλάδα που έχει εκπαιδευτεί στην VASER λιποαναρρόφηση και διαθέτει μηχάνημα VASER στις επεμβάσεις του. Με το VASER το λίπος λιώνει κυριολεκτικά και αφαιρείται πιο εύκολα, χωρίς να αφήνει κοιλώματα ή ανωμαλίες στο περίγραμμα, επιτυγχάνεται καλύτερη σύσφιγξη του δέρματος και ελαχιστοποίηση των εκχυμώσεων. Με το VASER σμιλεύονται καλύτερα οι κοιλιακοί και μπορεί να δοθεί η εμφάνιση six pack ακόμη και σε μη γυμνασμένα άτομα. Περισσότερες πληροφορίες για το VASER μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Εμπιστευτείτε τη γνώση του Πέτρου Σαράκη και επενδύστε στον εαυτό σας!

Μην διστάσετε να έρθετε σε επαφή μας για να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θεραπείες και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό για να λύσουμε κάθε απορία σας.

    

Ακολουθήστε μας online!

Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εγγραφείτε στη λίστα VIP

Σαράκης Πέτρος - Πλαστικός Χειρούργος

Email:
Τηλέφωνο: +30 210 7799210
Fax: +30 210 7799217