Όγκοι Δέρματος

Κακοήθης όγκοι δέρματος

Όταν μια βλάβη του δέρματος αλλάζει σε χρώμα, σχήμα ή μέγεθος, θα πρέπει να εξετάζεται από ειδικό ιατρό.

Oι τύποι όγκου του δέρματος, κυρίως είναι τρεις:

1. Βασικοκυτταρικά καρκινώματα: παρουσιάζονται κυρίως στο πρόσωπο, σαν πληγές που δεν κλείνουν, εφόσον όμως αφαιρεθούν σωστά θεραπεύονται οριστικά.

2. Ακανθοκυτταρικά καρκινώματα: παρουσιάζονται κυρίως στο στόμα ή στα χείλη και θεραπεύονται εάν διαγνωστούν σε αρχικό στάδιο.

3. Μελανώματα: παρουσιάζονται σαν χρωματικές κηλίδες συνήθως μαύρες οι οποίες αλλάζουν ως προς το χρώμα, το σχήμα ή το μέγεθος. Βασικός κανόνας είναι ότι θα πρέπει να εξετάζεται έστω οπτικά από τον κατάλληλο ιατρό.

Εάν όλα τα παραπάνω εφαρμοστούν από τον καθένα μας, αυτό και μόνο είναι αρκετό ώστε ο όγκος του δέρματος να παύει να αποτελεί ουσιαστικό πρόβλημα.

Σημάδια και συμπτώματα

Αλλαγές και ανοιχτές πληγές στο δέρμα, πανάδες και κρεατοελιές.

Πρόληψη

Πρέπει να αποφεύγεται για μεγάλο διάστημα έκθεση στον ήλιο. Τα άτομα που έχουν πολλούς σπίλους (κοινώς ελιές) στο σώμα τους πρέπει να παρακολουθούνται και να κάνουν χαρτογράφηση των σπίλων αυτών.

Καλοήθης όγκοι δέρματος - Σπίλοι - Αφαίρεση Σπίλων

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε έστω και έναν καλοήθη όγκο στο δέρμα μας.

Oι σπίλοι ή κοινώς "ελιές" είναι καλοήθης βλάβη δέρματος. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες σπίλων αν και καλοήθεις, χρειάζονται προσοχή και παρακολούθηση.

Πότε αφαιρούμε ένα σπίλο;

Το πότε και αν πρέπει να γίνει η αφαίρεση ενός σπίλου το κρίνει ο γιατρός. Πρέπει να αφαιρούνται οι σπίλοι που βρίσκονται σε παλάμες ή πέλματα αλλά και σε περιοχές που τραυματίζονται συχνά.

Επίσης η αφαίρεση σπίλων αφορά αισθητικούς λόγους και η διαδικασία είναι πολύ απλή με ειδικές τεχνικές χωρίς σημάδια

Ακολουθήστε μας online!

Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εγγραφείτε στη λίστα VIP

Σαράκης Πέτρος - Πλαστικός Χειρούργος

Email:
Τηλέφωνο: +30 210 7799210
Fax: +30 210 7799217