Λίφτινγκ προσώπου

Λίφτινγκ προσώπου

Το λίφτινγκ ή αλλιώς ρυτιδεκτομή απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες που είναι δυσαρεστημένοι με τα ορατά σημάδια της γήρανσης ή των περιβαλλοντικών ζημιών που εμφανίζονται στο πρόσωπο. Η έκθεση στον ήλιο, η ρύπανση ή το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσουν ρυτίδες, χαλαρό δέρμα γύρω από τη γραμμή του σαγονιού και άλλα εμφανή σημάδια γήρανσης ή βλάβης του δέρματος. Ωστόσο, το lifting μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτών των συμπτωμάτων.

Ανάλογα με τη δομή του προσώπου, τη χαλάρωση του δέρματος και τους αισθητικούς στόχους του ασθενούς, το lifting μπορεί να είναι: mini lift, mid face lift, full face lift, neck lift ή μετωπιαίο lift. Το λίφτινγκ μετώπου λειαίνει το μέτωπο, «σηκώνει» τα φρύδια και αφαιρεί τις βαθιές ρυτίδες που δημιουργούνται με το πέρασμα του χρόνου. Η Κλινική μας ειδικεύεται στην πιο εξελιγμένη τεχνική, η οποία δεν αφήνει ορατές τομές, δεν καταστρέφει τα τριχοθυλάκια, δεν προϋποθέτει ξύρισμα των τριχών και δεν αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά και τις φυσιολογικές εκφράσεις του προσώπου. Γίνονται δύο μικρές τομές ενός εκατοστού δεξιά και αριστερά μέσα στα μαλλιά, και από το σημείο αυτό γίνεται ανόρθωση του δέρματος, χωρίς να χρειάζεται αφαίρεσή του. Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται σε γυναίκες και άνδρες, ακόμη κι αν η τριχοφυΐα τους έχει υποχωρήσει. Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου δύο ώρες. Η επιστροφή στην εργασία είναι εφικτή σε περίπου μία εβδομάδα. Κάποιοι ασθενέις, επιλέγουν να αντιμετωπίσουν τα ενοχλητικά σημάδια της γήρανσης στο πρόσωπο με λίφτινγκ μόνο προσώπου ή μόνο λαιμού, ή με συνδυασμό και των δύο. Συχνά, για βέλτιστα αποτελέσματα το λίφτινγκ συνδυάζεται με βλεφαροπλαστική, ενώ μπορεί ταυτόχρονα να γίνει ανάπλαση της επιδερμίδας με laser ή χημικό πήλινγκ.

Η Διαδικασία του Facelift

Η θέση της τομής εξαρτάται από το είδος της επέμβασης. Για το λίφτινγκ προσώπου, η τομή γίνεται μπροστά από το αυτί, κάτω από το λοβίο και πίσω από αυτό. Για το λίφτινγκ λαιμού (neck lift), η τομή είναι μικρότερη από την προηγούμενη, ενώ μπορεί να χρειαστεί και μία μικρή τομή ενός εκατοστού κάτω από το πηγούνι. Αφαιρείται το επιπλέον λίπος, στερεώνονται οι μύες και οι περιτονίες στη θέση που ήταν πριν χαλαρώσουν και αφαιρείται το δέρμα που πλεονάζει. Με το lifting, οι μύες του προσώπου και του λαιμού συσφίγγουν και το δέρμα «τεντώνει», χαρίζοντας πιο νεανική όψη και φρεσκάδα. Οι τομές ράβονται με λεπτά ενδοδερμικά ράμματα που δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν. Τέλος, συνιστάται νοσηλεία μίας ημέρας και μία εβδομάδα έως δέκα ημέρες για επιστροφή στην εργασία.

Το αποτέλεσμα διαρκεί για 15 χρόνια!

Μην διστάσετε να έρθετε σε επαφή μας για να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θεραπείες και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό για να λύσουμε κάθε απορία σας.

    

Ακολουθήστε μας online!

Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εγγραφείτε στη λίστα VIP

Σαράκης Πέτρος - Πλαστικός Χειρούργος

Email:
Τηλέφωνο: +30 210 7799210
Fax: +30 210 7799217