Ευρυαγγείες

Ευρυαγγείες

Τι είναι οι ευρυαγγείες;

Είναι η παθολογική διάταση των φλεβών (των τριχοειδών αγγείων) που βρίσκονται ακριβώς κάτω από το δέρμα. Τα τριχοειδή αγγεία που σπάνε παρουσιάζουν κόκκινο ή μπλε χρώμα και η όψη τους μοιάζει με ιστό αράχνης. Οι ευρυαγγείες είναι κατεξοχήν γυναικείο πρόβλημα και εμφανίζεται συνήθως μετά την ηλικία των 40 ετών. Οι κυριότερες αιτίες που ευθύνονται για την εμφάνισή τους είναι η κληρονομικότητα και οι ορμονικές μεταβολές (π.χ η διάρκεια της εγκυμοσύνης, της εμμήνου ρύσεως, της εμμηνόπαυσης ή η λήψη αντισυλληπτικών). Παράγοντες που τις επιβαρύνουν είναι η ορθοστασία, η παχυσαρκία, το κάπνισμα, η έκθεση στον ήλιο και η υψηλή θερμοκρασία.

Πως θεραπεύονται;

Υπάρχουν δύο είδη θεραπειών, ανάλογα με το εύρος των ευρυαγγειών και το μέρος του σώματος στο οποίο εμφανίζονται (πόδια ή πρόσωπο).

1. Σκληροθεραπεία: πρόκειται για τη μέθοδο κατά την οποία εγχέεται με σύριγγα η θεραπευτική ουσία μέσα στο αγγείο, προκαλώντας απόφραξή του. Χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον στα πιο μεγάλα αγγεία.

2. Θεραπεία με laser: η κλινική μας διαθέτει συσκευή laser, εγκεκριμένη για τέτοιου είδους θεραπεία, η οποία εξαφανίζει μικρότερου μεγέθους ευρυαγγείες. Χρησιμοποιείται για το πρόσωπο και έχει άριστα αποτελέσματα.

Μην διστάσετε να έρθετε σε επαφή μας για να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θεραπείες και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό για να λύσουμε κάθε απορία σας.

    

Ακολουθήστε μας online!

Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εγγραφείτε στη λίστα VIP

Σαράκης Πέτρος - Πλαστικός Χειρούργος

Email:
Τηλέφωνο: +30 210 7799210
Fax: +30 210 7799217