Ωτοπλαστική

Ωτοπλαστική

Η ωτοπλαστική είναι μία πολύ δημοφιλής πλαστική επέμβαση που έχει στόχο την ανάπλαση του πτερυγίου του αυτιού. Εάν εσείς ή το παιδί σας αντιμετωπίζετε τέτοιο πρόβλημα, τότε η πλαστική επέμβαση είναι η λύση στη δύσμορφη δομή των αυτιών. Συζητήστε με τον ιατρό σας τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, μιλήστε του για τις προσδοκίες σας και δώστε μαζί τη λύση!

Ποιούς αφορά η ωτοπλαστική;

Η ωτοπλαστική είναι η λύση στη δυσμορφία του σχήματος ή του μεγέθους των αυτιών με αποτέλεσμα η συνολική όψη του προσώπου να μην είναι αρμονική και όπως εσείς επιθυμείτε. Τα αφεστώτα ώτα (πεταχτά αυτιά) είναι ο πιο συνήθης λόγος που οι περισσότεροι επισκέπτονται τον πλαστικό χειρουργό, δεν εκλείπουν όμως και οι περιπτώσεις εκείνες όπου χρήζεται πλαστικής επέμβασης με σκοπό να μειωθεί το μέγεθος του αυτιού.

Η ωτοπλαστική είναι δημοφιλής τόσο στους ενήλικες άλλα και στα παιδιά. Από την προσχολική ακόμα ηλικία, το παιδί με ολική νάρκωση (για να αποφευχθούν απότομες κινήσεις) μπορεί να υποβληθεί σε αυτή τη σύντομη και εύκολη επέμβαση, χωρίς να υπάρχουν κίνδυνοι και φυσικά χωρίς να επηρεάζεται η ακοή. Οι περιπτώσεις παιδιών με αφεστώτα ώτα είναι εξαιρετικά συχνές. Εάν είστε γονιός, σας συμβουλεύουμε να ακούτε προσεκτικά όλες τις ανησυχίες του παιδιού σας σχετικά με κακόβουλα σχόλια από το κοινωνικό του περιβάλλον. Μην ξεχνάτε ότι σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία, είναι αδύνατον το παιδί να μην επηρεαστεί αρνητικά και κινδυνεύει να τραυματιστεί ψυχικά και να διαταραχτεί η συναισθηματική του ισορροπία και ανάπτυξη.

Διαδικασία επέμβασης

Η ωτοπλαστική είναι μία εύκολη και πολύ σύντομη επέμβαση. Σε μόλις 2 ώρες έχει ολοκληρωθεί χωρίς να είναι απαραίτητη η παραμονή σας σε κλινική. Ο ιατρός θα σας συστήσει να είστε προσεκτικοί τις πρώτες 4 μέρες, ενώ σε 2 εβδομάδες από την ημέρα της επέμβασης η τομή έχει επουλωθεί πλήρως και επιστρέφετε ξανά σε όλες τις δραστηριότητές σας φυσικά ανανεωμένοι και με αυτοπεποίθηση!

Μετεγχειρητικό στάδιο

Μην ξεχνάτε ότι ο στόχος της πλαστικής χειρουργικής είναι να αναπλάσει τα χαρακτηριστικά και να φέρει ένα όμορφο αποτέλεσμα διορθώνοντας προηγούμενες δυσμορφίες και όχι να αφήσει μόνιμα μετεγχειρητικά σημάδια. Εμπιστευτείτε τον ιατρό σας, ακολουθήστε τις οδηγίες του και πολύ σύντομα θα είστε στην ευχάριστη θέση να απολαμβάνετε το αποτέλεσμα που σας αξίζει!

Μην διστάσετε να έρθετε σε επαφή μας για να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις θεραπείες και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό για να λύσουμε κάθε απορία σας.

    

Ακολουθήστε μας online!

Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εγγραφείτε στη λίστα VIP

Σαράκης Πέτρος - Πλαστικός Χειρούργος

Email:
Τηλέφωνο: +30 210 7799210
Fax: +30 210 7799217