Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιμετωπίστε τη χαλάρωση

Για υγιή επιδερμίδα, το δέρμα μας διαθέτει φυσικούς εσωτερικούς μηχανισμούς, όμως η ηλικία, οι περιβαλλοντικές συνθήκες, η κακή διατροφή και τα ακατάλληλα καλλυντικά αναστέλλουν τη λειτουργία τους, με αποτέλεσμα μια θαμπή και κουρασμένη όψη.

Γυναίκες νεότερης ηλικίας που δεν έχουν ακόμα ανάγκη από μία πιο δραστική μέθοδο, τύπου face-lift, αλλά και σε πιο ώριμα πρόσωπα που επιθυμούν να ενισχύσουν την ελαστικότητα και τη λάμψη του δέρματος χωρίς να καταφύγουν στο νυστέρι, απευθύνονται όλο και πιο συχνά σε μη επεμβατικές μεθόδους ανανέωσης προσώπου.

Harmony Laser – Near Infrared: Η συσκευή χρησιμοποιείται για την ανάπλαση και σύσφιξη των ιστών του δέρματος, που επιτυγχάνεται με τη θερμότητα που εκπέμπει το laser επάνω στα σημεία εφαρμογής του.

Με την ειδική κεφαλή Near infrared ST (Skin Tightening) του Harmony laser, η ενέργεια του υπέρυθρου φωτός εισχωρεί επιφανειακά στο δέρμα, αναπλάθοντας τους συνδετικούς ιστούς μέσω της θέρμανσης της περιοχής όπου διαχέεται, χωρίς όμως να καταστρέφει την επιδερμίδα. Ο πλαστικός χειρουργός ή ο δερματολόγος απλώνει επάνω στην περιοχή που εμφανίζει πρόβλημα χαλάρωσης ένα ειδικό gel και στη συνέχεια εφαρμόζει την κεφαλή του laser στο σημείο με απαλές κυκλικές κινήσεις που δεν προκαλούν πόνο ή ενόχληση.

Η σύσφιξη των ιστών προκαλείται από τη θερμότητα του υπέρυθρου φωτός που εκπέμπει η συσκευή. Στους 40 βαθμούς ο ιατρός διακόπτει την επαφή του laser με το δέρμα και μέσα στην ίδια συνεδρία επαναλαμβάνει τη διαδικασία για άλλες δύο φορές επάνω στην προβληματική περιοχή, με διαλείμματα λίγων δευτερολέπτων ανάμεσα στις εφαρμογές.

Η πλατιά επιφάνεια της κεφαλής μπορεί να καλύψει μεγάλες περιοχές και για την ανάπτυξη της απαιτούμενης θερμότητας, κάθε φορά που εφαρμόζεται παραμένει επάνω στο δέρμα για 90” χωρίς διακοπή. Η θερμότητα σταδιακά μειώνεται καθώς η ακτίνα του υπέρυθρου φωτός εισχωρεί πιο βαθιά στους ιστούς και σταδιακά η δέσμη της σκορπίζει και λεπταίνει.

Η σύσφιξη του δέρματος και η ανανέωση της όψης του προσώπου πραγματοποιείται μέσω του επιφανειακού ‘τραυματισμού’ που προκαλεί το laser με τη διοχέτευση μεγάλης θερμότητας, ώστε να προκαλέσει την ανασυγκρότηση και τον πολλαπλασιασμό σημαντικών για την ανάπλαση της επιδερμίδας δομών, που επιτείνουν τη λειτουργία τους, ώστε να επιτευχθεί η επούλωση. Η μέθοδος είναι ανώδυνη και αποτελεσματική, δεν παρουσιάζει κίνδυνο επιπλοκών όταν εφαρμόζεται από ειδικευμένο πλαστικό χειρουργό ή αισθητικό δερματολόγο και δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας. Εκτός από μια έντονη ερυθρότητα μετά από κάθε συνεδρία, γενικά η μέθοδος δεν θα σας εμποδίσει να επιστρέψετε άμεσα στις δραστηριότητές σας. Η αντιηλιακή προστασία είναι απαραίτητη ακόμα και υπό σκιά.